bewaar
Watermeloen met witte kaas
Watermeloen met witte kaas
bewaar

Watermeloen met witte kaas

10 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

watermeloen

1 bakje

verse basilicum

1 pakje

witte kaas

1 potje

zongerijpte Taggia olijven

2 el

olijfolie

Aan de slag

1

Snijd de meloenparten in 4 gelijke puntjes en leg ze op een grote schaal.

2

Snijd het basilicum in reepjes en houd wat achter voor garnering. Breek de kaas in stukjes en meng met de olijven en het basilicum. Verdeel over de meloen en besprenkel met de olie. Garneer met de achtergehouden basilicum en bestrooi met (versgemalen) peper.

algemeenWatermeloen kunt u, verpakt in vershoudfolie, circa 2 dagen in de koelkast bewaren.

algemeenVariatie 1: Meloensalade met munt. Gebruik voor een nog kleurrijker en sneller tussendoortje verse munt en kant-en-klare meloensalade (bak 300 g).

algemeenVariatie 2: Cantaloupemeloen met geitenkaas. Gebruik een cantaloupemeloen en besprenkel met wat honing en 150 g verkruimelde geitenkaas.