bewaar
Vegetarische paella
Vegetarische paella
bewaar

Vegetarische paella

In plaats van garnalen, chorizo en kip pronken er groenten in deze paella. Zoete puntpaprika, artisjok en sperziebonen.

30 min. bereiden
20 min. wachten
redelijk pittig
296waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse sperziebonen

400 g

artisjokhart in blik

2

rode puntpaprika's

2

rode pepers

4 tenen

knoflook

2

uien

2

groentebouillontabletten

1 liter

kraanwater

¼ g

saffraan

6

trostomaten

5 el

traditionele olijfolie

1 el

paprikapoeder

300 g

risottorijst

Dit heb je nodig

  • paellapan of hapjespan (Ø 30 cm)

In plaats van garnalen, chorizo en kip pronken er groenten in deze paella. Zoete puntpaprika, artisjok en sperziebonen.

Aan de slag

1

Maak de sperziebonen schoon en snijd eventueel in stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de puntparika’s in reepjes. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de uien.

2

Bereid de bouillontabletten met het water. Doe de saffraan in een bakje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.

3

Verhit de olie in de pan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee. Voeg samen met de sperziebonen, rode peper, artisjokharten en paprika toe aan de rijst. Schenk de rest van de bouillon en saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

tip

combinatietipPaella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Vegetarische paella

Instructievideo - 04:03 min.