bewaar
Duitse gehakt-ansjovisballetjes
Duitse gehakt-ansjovisballetjes
bewaar

Duitse gehakt-ansjovisballetjes

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen iets kruimig

2 sneetjes

witbrood

1

ei

2

ansjovisfilets

300 g

gehakt

1

citroen

1 flesje

kookroom

½

vleesbouillontablet

½ potje

kappertjes

600 g

snijbonen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. met de deksel op de pan uitdampen.

2

Verkruimel ondertussen het brood en meng het met het ei, de ansjovis en peper en zout door het gehakt. Vorm er 12 balletjes van.

3

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de kookroom met de rasp en het bouillontablet op laag vuur aan de kook. Voeg 2 el citroensap en de kappertjes toe. Leg de balletjes in de room en laat ze in 10 min. gaar worden. Keer regelmatig.

4

Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de balletjes in de saus met de gekookte aardappelen en snijbonen.

tip

algemeenAnsjovis en kappertjes zijn ook lekker op een pizza.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.