bewaar
Gepocheerde kipfilet met knolselderij
Gepocheerde kipfilet met knolselderij
bewaar

Gepocheerde kipfilet met knolselderij

25 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappelen iets kruimig

2

kippenbouillontabletten

2 zakken

soepgroenten

1 schaal

kipfilets

1

knolselderij

1

perssinaasappel

1 el

grove mosterd

3 el

olijfolie

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar in water met zout.

2

Breng ondertussen 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten en soepgroenten. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Pocheer hierin de kipfilets in 10 min. gaar. Zorg dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.

3

Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij in water met zout in 6 min. beetgaar en giet af.

4

Pers de sinaasappel uit. Klop met een garde de mosterd, olie en het sinaasappelsap tot een dressing. Meng met de knolselderij. Serveer de kip met de aardappelen en knolselderij.