Braadworst met uien-stroopjus

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
68
Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
- 1 struik bleekselderij (in boogjes)
- 50 g boter
- 1 schaal runderbraadworst (4 stuks)
- 3 uien (in ringen)
- 2 el appelstroop
- ½ vleesbouillontablet
- ½ zakje selderij ((a 40 g), alleen de blaadjes)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de bleekselderij toe.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een braadpan en bak de braadworsten in 20 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd afgedekt apart. Bak in dezelfde pan de ui in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de appelstroop, het bouillontablet en 150 ml water toe. Breng aan de kook en laat de jus 2 min. inkoken.
- Giet de aardappelen met bleekselderij af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met bleekselderij, het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot een smeuïge, grove puree. Snijd de selderij in reepjes en schep deze met peper en zout erdoor. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een braadworst bij en schep de jus over het vlees.
Tip:
Selderij is ook lekker in komkommersalade of tomatensoep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 58 g
- vet 25 g