bewaar
Braadworst met uien-stroopjus
Braadworst met uien-stroopjus
bewaar

Braadworst met uien-stroopjus

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

1 struik

bleekselderij

50 g

boter

1 schaal

runderbraadworst

3

uien

2 el

appelstroop

½

vleesbouillontablet

½ zakje

selderij

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de bleekselderij toe.

2

Verhit ondertussen 25 g boter in een braadpan en bak de braadworsten in 20 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd afgedekt apart. Bak in dezelfde pan de ui in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de appelstroop, het bouillontablet en 150 ml water toe. Breng aan de kook en laat de jus 2 min. inkoken.

3

Giet de aardappelen met bleekselderij af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met bleekselderij, het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot een smeuïge, grove puree. Snijd de selderij in reepjes en schep deze met peper en zout erdoor. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een braadworst bij en schep de jus over het vlees.

tip

algemeenSelderij is ook lekker in komkommersalade of tomatensoep.