bewaar
Braadworst met witte bonen
Braadworst met witte bonen
bewaar

Braadworst met witte bonen

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

800 g

aardappelen

4 el

olijfolie

1 schaal

runderbraadworst

2

uien

1 blik

tomatenblokjes

1 potje

witte bonen

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 15 min. bijna gaar.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de braadworsten in 5 min. bruin. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de tomaat en bonen toe. Leg de braadworsten terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en krokant. Verdeel de braadworsten met tomaat en bonen over 4 borden en serveer met de aardappelen. Lekker met fijngesneden peterselie.

tip

algemeenIn plaats van aardappelen kunt u dit gerecht ook serveren met knapperige sneetjes stokbrood om in de bonensaus te dippen.