bewaar
Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse bonensalade
bewaar

Mexicaanse bonensalade

De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

pijnboompitten

15 g

verse koriander

2

limoenen

½ el

pikante paprikapoeder

2 el

traditionele olijfolie

300 g

mais in blik

800 g

kidneybonen in pot

175 g

jonge kaas

250 g

cherrytomaten

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • koekenpan

  • rasp

De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

2

Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.

3

Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.

tip

serveertipServeer de salade met in plakjes gesneden avocado en tortillachips.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.