bewaar
Rijst-bonensalade met mais en kruiden
Rijst-bonensalade met mais en kruiden
bewaar

Rijst-bonensalade met mais en kruiden

In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!

25 min. bereiden
redelijk pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

meergranenrijst

425 g

black eyed bonen

200 g

zwarte bonen

150 g

mais in blik

15 g

verse koriander

25 g

verse bieslook

1

limoen

1 el

olijfolie knoflook/chilipeper

½ tl

gemalen komijn

In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.

2

Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.

3

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.

4

Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.

tip

combinatietipLekker bij een kip-ananassalade. Kijk voor het recept elders op deze site.

combinatietipLekker bij gegrilde garnalenspiesen met mango. Kijk voor het recept elders op deze site.