Soufflé met white stilton

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 3 bosuien
- 150 g white stilton met bosbessen (Feestfavoriet)
- 25 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
- 25 g tarwebloem
- 3 dl halfvolle melk
Keukenspullen
- souffléschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.
- Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Soufflé met white stilton
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Soufflé met white stilton
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 4 middelgrote eieren
- 3 bosuien
Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- 150 g white stilton met bosbessen (Feestfavoriet)
- 25 g ongezouten roomboter
Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes.
- 25 g tarwebloem
- 3 dl halfvolle melk
Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten.
Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.
Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar.
Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.