bewaar
Soufflé met white stilton
Soufflé met white stilton
bewaar

Soufflé met white stilton

50 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

3

bosuien

150 g

white stilton met bosbessen (Feestfavoriet)

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

3 dl

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • souffléschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

2

Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.

3

Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met gebakken aardappels en sperziebonen.