Witloftaartjes met stilton

hoofdgerecht
4 personen
4
81
Advertentie
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries pak a 10 plakjes)
- 3 maal 2 struikjes witlof
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 takjes tijm
- 2 maal 100 g stilton (kaas)
- 100 g gepelde walnoten
- ½ bakje mascarpone (a 250 g)
- 1 eetlepel custardpoeder
- zout en versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- keukenpapier
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken. Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat. Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is. Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Tijmblaadjes van takjes rissen. Stilton verkruimelen. Walnoten grof hakken. In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen. Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel. Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Witloftaartjes op borden leggen. Serveren met gebakken peertjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 910 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 27 g
- vet 80 g