Wit­lof­taartjes met stil­ton

(81) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 81

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken. Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat. Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is. Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Tijmblaadjes van takjes rissen. Stilton verkruimelen. Walnoten grof hakken. In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen. Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel. Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Witloftaartjes op borden leggen. Serveren met gebakken peertjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 80 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.