Abrikozentaartjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pakje roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
- 250 g mascarpone
- 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
- 2 el custardpoeder
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 blik abrikozen ((420 g), uitgelekt)
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap. Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In kom mascarpone losroeren met eierdooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 355 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g