Ingrediënten
12 porties
1 pakje
roomboterbladerdeeg
250 g
mascarpone
1
ei
2 el
custardpoeder
3 zakjes
vanillesuiker
1 blik
abrikozen
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap. Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In kom mascarpone losroeren met eierdooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Abrikozentaartjes

nagerecht
null porties
355 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap. Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In kom mascarpone losroeren met eierdooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)1 pakje roomboterbladerdeeg
250 g mascarpone
1 ei
2 el custardpoeder
3 zakjes vanillesuiker
1 blik abrikozen
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet