bewaar
Abrikozentaartjes
Abrikozentaartjes
bewaar

Abrikozentaartjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
129waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 pakje

roomboterbladerdeeg

250 g

mascarpone

1

ei

2 el

custardpoeder

3 zakjes

vanillesuiker

1 blik

abrikozen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap. Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In kom mascarpone losroeren met eierdooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.