Spie­ge­lei­tje van bla­der­deeg van Ro­bèrt van Beck­ho­ven

Volgens de Meester Patissier een recept dat niet kan mislukken.

  • gebak
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(6) waardeer
gebak Volgens de Meester Patissier een recept dat niet kan mislukken. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • zeef
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe voor de banketbakkersroom de helft kristalsuiker met de custardpoeder in een kom, doe er 2 eetlepels (per 4 personen) melk bij en roer tot een glad papje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de rest van de melk tegen de kook aan met het vanillemerg en -stokje. Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid melk al roerend aan het custardpapje toe. Schenk dan al roerend de rest van de hete melk erbij. Schenk het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat 2 min. zachtjes doorkoken. Schenk in een schaal en dek af met vershoudfolie om te voorkomen dat er een ‘vel’ op komt.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd met een scherp mes uit elk plakje bladerdeeg een zo groot mogelijke ronde vorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kristalsuiker. Doe de banketbakkersroom in de spuitzak en spuit in het midden van elk plakje bladerdeeg een cirkel. Of verdeel de room met 2 eetlepels over de bladerdeegrondjes. Laat de buitenste 1½ cm van het bladerdeeg vrij. Leg elke abrikoos met de bolle kant naar boven in het midden van de room.
  3. Schuif de spiegeleitjes in de oven. Verlaag de temperatuur naar 170 °C en bak ze in ca. 25 min. gaar. Laat afkoelen. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje. Zeef eventueel de stukjes eruit met behulp van een zeef. Bestrijk de spiegeleitjes met een bakkwastje met de jam, alleen de abrikoos en de banketbakkersroom, niet het bladerdeeg.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Spiegeleitje van bladerdeeg van Robèrt van Beckhoven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spie­ge­lei­tje van bla­der­deeg van Ro­bèrt van Beck­ho­ven

1
1
  • 15 g kristalsuiker
  • 14 g custardpoeder
  • 30 ml volle melk

Doe voor de banketbakkersroom de kristalsuiker met de custardpoeder in een kom, doe er de melk bij en roer tot een glad papje.

2
2
  • ⅓ vanillestokje
  • 120 ml volle melk

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de melk tegen de kook aan met het vanillemerg en -stokje.

3
3

Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid melk al roerend aan het custardpapje toe.

4
4

Schenk dan al roerend de rest van de hete melk erbij. Schenk het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.

5
5

Laat 2 min. zachtjes doorkoken. Schenk in een schaal en dek af met vershoudfolie om te voorkomen dat er een ‘vel’ op komt.

6
6
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

7
7

Snijd met een scherp mes uit elk plakje bladerdeeg een zo groot mogelijke ronde vorm.

8
8
  • 15 g kristalsuiker

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kristalsuiker.

9
9

Doe de banketbakkersroom in de spuitzak en spuit in het midden van elk plakje bladerdeeg een cirkel.

10
10

Of verdeel de room met 2 eetlepels over de bladerdeegrondjes. Laat de buitenste 1½ cm van het bladerdeeg vrij.

11
11
  • 4 halve abrikozen op lichte siroop in blik

Leg elke abrikoos met de bolle kant naar boven in het midden van de room.

12
12

Schuif de spiegeleitjes in de oven. Verlaag de temperatuur naar 170 °C en bak ze in ca. 25 min. gaar. Laat afkoelen.

13
13
  • 2 el abrikozenjam

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje. Zeef eventueel de stukjes eruit met behulp van een zeef.

14
14

Bestrijk de spiegeleitjes met een bakkwastje met de jam, alleen de abrikoos en de banketbakkersroom, niet het bladerdeeg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.