bewaar
Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik
Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik
bewaar

Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik

Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
74waarderingen

Ingrediënten

450 g

diepvries roomboterbladerdeeg

830 g

halve perziken op siroop

200 ml

water

1 pakje

poeder voor banketbakkersroom

1

middelgroot ei

1 el

poedersuiker om te bestuiven

Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw alle randen van de deegplakjes ca. 2 1/2 cm dubbel zodat er platte vierkante bakjes ontstaan. Leg de bakjes naast elkaar op de bakplaat.

3

Giet de perziken af en vang het vocht op. Klop in een kom 200 ml perzikvocht met het water en de poeder voor banketbakkersroom met een garde tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegvierkantjes en strijk iets glad.

4

Leg in elk vierkantje een perzik met de bolle kant naar boven. Klop het ei los. Bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak in het midden van de oven de taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en haar.

5

Serveer warm, lauwwarm of koud. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.