Aardbeientompouce
Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.

hollands
nagerecht
Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.
4 personen
4
167
Advertentie
Ingrediënten
4 personen
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg ((pakje 10 plakjes, diepvries),)
- 250 ml volle melk
- 20 g custardpoeder (pak 400 g)
- 3 el suiker
- 1 bakje aardbeien (250 g)
- 1 el aardbeien limonadesiroop
- 6 el poedersuiker
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen). Bak ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.
- Breng de melk aan de kook, maar houd 4 el apart. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe. Kook op laag vuur al roerend 2 min. door. Laat 30 min. afkoelen.
- Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 tl water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur. Klop de slagroom met 2 el suiker stijf. Verdeel de custard, aardbeien en slagroom over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften. Bedek met geglazuurde helften. Garneer met de halve aardbeien.

Slagroom kloppen
Instructievideo
- 01:31 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g