bewaar
Boerenlaagjespudding
Boerenlaagjespudding
bewaar

Boerenlaagjespudding

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

custardpoeder

4 eetlepels

suiker

500 ml

melk

1 pak

boerencakejes

100 ml

appelsap

500 g

aardbeien

200 ml

slagroom

50 g

pure chocolade

Aan de slag

In kom custardpoeder met 1 el suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren. In steelpan rest van melk aan de kook brengen. Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen. Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt. Cakejes in schaal leggen. Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen. Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 el suiker bestrooien. Slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom. Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien. Tot gebruik in koelkast bewaren.

algemeenBesprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.