Boerenlaagjespudding

Advertentie
Ingrediënten
- 25 g custardpoeder
- 4 eetlepels suiker
- 500 ml melk (boerenland)
- 1 pak boerencakejes (6 stuks)
- 100 ml appelsap
- 500 g aardbeien
- 200 ml slagroom
- 50 g pure chocolade (grofgeraspt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom custardpoeder met 1 el suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren. In steelpan rest van melk aan de kook brengen. Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen. Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt. Cakejes in schaal leggen. Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen. Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 el suiker bestrooien. Slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom. Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Tip:
Besprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 53 g
- vet 30 g