Mosselen koken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

550 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.

  2. Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.

  3. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.

  • combinatietipLekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Mosselen koken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel