bewaar
Ei in pittige saus
Ei in pittige saus
bewaar

Ei in pittige saus

20 min. bereiden
20 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

eieren

100 ml

zonnebloemolie

2

uien

2 tenen

knoflook

1 el

sambal oelek

1 blikje

tomatenpuree

1 blik

tomatenblokjes

1 tl

suiker

2 el

seroendeng

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.

2

Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.

3

Verdeel de saus over 6 kommetjes, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.

algemeenSeroendeng smaakt ook lekker in een Indische gehaktschotel. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Seroendeng maken

Instructievideo - 00:47 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ei in pittige saus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig