bewaar
Sperziebonen in pittige kokos
Sperziebonen in pittige kokos
bewaar

Sperziebonen in pittige kokos

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

sperziebonen

1 blik

kokosmelk

2 el

Japanse sojasaus

1 el

sambal badjak

2 el

seroendeng

½ bakje

koriander

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

2

Schenk de kokosmelk en de sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.

3

Schep de sambal erdoor, breng op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander. Lekker met gebakken vis en witte rijst.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur, schep regelmatig om. Bestrooi op het laatste moment met seroendeng en koriander.

Seroendeng maken

Instructievideo - 00:47 min.