bewaar
Struisvogelsaté met kokossaus
Struisvogelsaté met kokossaus
bewaar

Struisvogelsaté met kokossaus

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

struisvogelbiefstukjes

1 theelepel

sambal badjak

2 eetlepels

Japanse sojasaus

2 eetlepels

roerbakolie

1 teentje

knoflook

1

rode peper

200 ml

kokosmelk

25 g

pinda's

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Elk biefstukje in 12 stukjes snijden en telkens 3 stukjes aan cocktailprikkers rijgen. In kom sambal mengen met sojasaus en 1 el roerbakolie. Spiesjes hiermee bestrijken en op schaal leggen. In steelpan rest van olie verhitten en knoflook en rode peper even aanfruiten. Rest van marinade, kokosmelk en pinda's erdoor roeren en ca. 5 min. laten sudderen. Overdoen in kom.

2

In pannetje scheutje roerbakolie verhitten en 2 spiesjes in 3-5 min. rondom bruinbakken. Wat kokossaus erover scheppen en nog 2 min. meewarmen.