Struisvogelsaté met kokossaus

borrelhapje
4 personen
4
16
Advertentie
Ingrediënten
- 2 struisvogelbiefstukjes
- 1 theelepel sambal badjak
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 200 ml kokosmelk
- 25 g pinda's (fijngehakt)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Elk biefstukje in 12 stukjes snijden en telkens 3 stukjes aan cocktailprikkers rijgen. In kom sambal mengen met sojasaus en 1 el roerbakolie. Spiesjes hiermee bestrijken en op schaal leggen. In steelpan rest van olie verhitten en knoflook en rode peper even aanfruiten. Rest van marinade, kokosmelk en pinda's erdoor roeren en ca. 5 min. laten sudderen. Overdoen in kom.
- In pannetje scheutje roerbakolie verhitten en 2 spiesjes in 3-5 min. rondom bruinbakken. Wat kokossaus erover scheppen en nog 2 min. meewarmen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten