bewaar
Banaan met ijs
Banaan met ijs
bewaar

Banaan met ijs

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

gemalen kokos

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 zakje

vanillesuiker

1

ei

200 ml

mineraalwater

3

bananen

500 ml

zonnebloemolie

4 bolletjes

roomijs vanille

Aan de slag

1

Rooster het kokos in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen het bakmeel, de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Splits het ei en voeg de eidooier samen met het mineraalwater toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de mixer en spatel voorzichtig door het beslag.

2

Pel de bananen en halveer ze in de lengte en de breedte zodat u van elke banaan 4 gelijke stukken hebt. Dompel ze in het beslag.

3

Verhit de olie in een wok. Test met een stukje brood of de temperatuur goed is. Dat is het geval als het brood bij aanraking met de olie direct begint te bruisen. Te hete olie gaat walmen.

4

Neem de bananen met een vork uit het beslag en frituur per 3 of 4 stuks in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een bolletje ijs ernaast en bestrooi met het geroosterde kokos.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Banaan met ijs

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig