bewaar
Tuinbonensalade
Tuinbonensalade
bewaar

Tuinbonensalade

10 min. bereiden
30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

1 pak

tuinboontjes (diepvries)

1

tomaat

4 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

½ theelepel

knoflookpuree op olie (potje

1 mespunt

gemalen komijn (djinten)

1 mespunt

kaneelpoeder

zout

(versgemalen) peper

citroensap

3 takjes

munt of peterselie

½ theelepel

chilipoeder

Aan de slag

1

(Van tevoren tuinbonen in ca. 30 minuten laten ontdooien.) Tomaat inkruisen, ca. 10 seconden onderdompelen in kokend water en velletje verwijderen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In ondiepe schaal olijfolie met knoflookpuree, chilipoeder, komijn en kaneel door elkaar roeren. Blokjes tomaat en tuinboontjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Salade minstens halfuur laten staan. Muntblaadjes van takjes plukken.

2

Vlak voor serveren munt erover strooien.