bewaar
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
bewaar

Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip

10 min. bereiden
1 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

2

perssinaasappels

½ eetlepel

citroensap

1 theelepel

kaneelpoeder

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 theelepels

gedroogde oregano

chilipeper

Aan de slag

Schil van schoongeboende sinaasappel raspen en beide sinaasappels uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, kaneel, komijn, oregano en ca. 1/2 tl chilipeper door elkaar kloppen. 500 à 600 g vlees of kip door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

algemeenHeerlijk voor lamsvlees of kip. Zonder het sinaasappelsap lekker als kruiding voor zelfgemaakte lamsburgers.