bewaar
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
bewaar

Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip

10 min. bereiden
1 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

2

perssinaasappels

½ eetlepel

citroensap

1 theelepel

kaneelpoeder

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 theelepels

gedroogde oregano

chilipeper

Aan de slag

Schil van schoongeboende sinaasappel raspen en beide sinaasappels uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, kaneel, komijn, oregano en ca. 1/2 tl chilipeper door elkaar kloppen. 500 à 600 g vlees of kip door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

tip

algemeenHeerlijk voor lamsvlees of kip. Zonder het sinaasappelsap lekker als kruiding voor zelfgemaakte lamsburgers.