Ingrediënten
6 personen
500 g
winterwortel
zout
1½ theelepel
knoflookpuree op olie (potje
3 theelepels
komijn
2 theelepels
gemalen koriander (ketoembar)
1½ eetlepel
citroensap
7 eetlepels
olijfolie (extra vierge)
(versgemalen) zwarte peper
6
pitabroodjes
1 zakje
veldsla
6
zwarte olijven
½ theelepel
sambal oelek
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.
Worteldip met pitatriangels

bijgerecht
null personen
245 kcal
33 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)500 g winterwortel
0 zout
1½ theelepel knoflookpuree op olie (potje
3 theelepels komijn
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1½ eetlepel citroensap
7 eetlepels olijfolie (extra vierge)
0 (versgemalen) zwarte peper
6 pitabroodjes
1 zakje veldsla
6 zwarte olijven
½ theelepel sambal oelek
Dit heb je nodig
keukenmachine