bewaar
Tuinbonenburger
Tuinbonenburger
bewaar

Tuinbonenburger

Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak.

40 min. bereiden
4 min. oventijd
30 min. wachten
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

vastkokende aardappelen

2 tenen

knoflook

1½ el

komijn (djinten)

8 el

traditionele olijfolie

150 g

verse spinazie

600 g

diepvries tuinbonen

1

rode peper

½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1

middelgroot ei

15 g

verse koriander

40 g

paneermeel

8

grote afbakshoarmabroodjes

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • wok

Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn. Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel.

2

Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat afkoelen en duw het vocht eruit. Snijd fijn. Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en dubbeldop ze. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook in 15 min. gaar en giet af.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

4

Stamp de aardappelen met het komijnzaad, 2 el olie, tuinbonen, rode peper, knoflook, gemalen kurkuma en gemalen koriander tot puree.

5

Klop het ei los. Snijd de koriander grof en voeg deze met de spinazie, paneermeel, het ei, peper en eventueel zout toe. Vorm met natte handen 8 gelijke burgers. Leg 30 min. afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak ondertussen de shoarmabroodjes 4 min. in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met de rucola en de burgers.

serveertipLekker met 1 el Griekse yoghurt met wat kurkuma.

Tuinbonenburger

Instructievideo - 06:42 min.

Tuinbonenburger

Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig