Tuinbonenburger
Vegetarische burger, zo uit de hand te eten. De komijn, kurkuma en koriander zorgen voor extra veel smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g vastkokende aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 1½ el komijn (djinten)
- 8 el traditionele olijfolie
- 150 g verse spinazie
- 600 g diepvries tuinbonen (pak à 450 g)
- 1 rode peper
- ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 middelgroot ei
- 15 g verse koriander
- 40 g paneermeel
- 8 grote afbakshoarmabroodjes
- 75 g rucola
Lekker erbij
Keukenspullen
- vijzel
- wok
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn. Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel.
- Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat afkoelen en duw het vocht eruit. Snijd fijn. Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en dubbeldop ze. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook in 15 min. gaar en giet af.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Stamp de aardappelen met het komijnzaad, 2 el olie, tuinbonen, rode peper, knoflook, gemalen kurkuma en gemalen koriander tot puree.
- Klop het ei los. Snijd de koriander grof en voeg deze met de spinazie, paneermeel, het ei, peper en eventueel zout toe. Vorm met natte handen 8 gelijke burgers. Leg 30 min. afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak ondertussen de shoarmabroodjes 4 min. in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met de rucola en de burgers.
serveertip:
Lekker met 1 el Griekse yoghurt met wat kurkuma.

Tuinbonenburger
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 110 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 930 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Tuinbonenburger
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tuinbonenburger

- 350 g vastkokende aardappelen
- 2 tenen knoflook
Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn.

- 1½ el komijn (djinten)
Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel.

- 1 el traditionele olijfolie
- 150 g verse spinazie
Verhit de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat afkoelen en duw het vocht eruit. Snijd fijn.

- 600 g diepvries tuinbonen
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en dubbeldop ze.

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook in 15 min. gaar en giet af.

- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

- 2 el traditionele olijfolie
- ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
Stamp de aardappelen met het komijnzaad, de olie, tuinbonen, rode peper, knoflook, gemalen kurkuma en gemalen koriander tot puree.

- 1 middelgroot ei
- 15 g verse koriander
- 40 g paneermeel
Klop het ei los. Snijd de koriander grof en voeg deze met de spinazie, paneermeel, het ei, peper en eventueel zout toe.

Vorm met natte handen 8 gelijke burgers. Leg 30 min. afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

- 5 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. goudbruin. Keer halverwege.

- 8 grote afbakshoarmabroodjes
- 75 g rucola
Bak ondertussen de shoarmabroodjes 4 min. in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met de rucola en de burgers. Bon appétit!
serveertip:
Lekker met 1 el Griekse yoghurt met wat kurkuma.