Eiercurry
Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 middelgrote eieren
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 1 el gemalen koriander* (ketoembar)
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen kurkuma (koenjit) (koenjit)
- 400 g gepelde tomaten in blik
- ½ tl cayennepeper (naar smaak)
- 4 takjes verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.
- Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Eiercurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eiercurry
- 8 middelgrote eieren
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 1 el gemalen koriander*
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 400 g gepelde tomaten in blik
Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.
- ½ tl cayennepeper
- 4 takjes verse koriander
Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.