bewaar
Eiercurry
Eiercurry
bewaar

Eiercurry

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

50 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

2

uien

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2

gedroogde laurierblaadjes

1 el

gemalen koriander*

1 tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

400 g

gepelde tomaten in blik

½ tl

cayennepeper

4 takjes

verse koriander

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.

3

Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.