Dahl met spinazie
Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.
Ingrediënten
2 personen
150 g
gedroogde rode linzen
1 tl
kurkuma
200 g
gepelde tomaten in blik
500 ml
kraanwater
1
ui
1½ teen
knoflook
1
rode peper
1½ cm
verse gember
7.5 g
verse koriander
1 el
(olijf)olie
1 tl
garam masala
1½ tl
komijn
1½ tl
mosterdzaad
150 g
verse spinazie
Aan de slag
Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Dahl met spinazie
Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.

hoofdgerecht
2 personen
381 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.
algemeen:Rode linzen zijn gedroogde peulvruchten die een bron zijn van eiwitten en B-vitamines. Ze bevatten veel voedingsvezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel. Je moet gedroogde peulvruchten altijd koken voordat je ze kunt eten. Vooraf weken versnelt dit proces.
variatietip:Ook lekker met bloemkool en kokosmelk. Vervang 200 ml water door kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee. Kokosmelk staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
combinatietip:Lekker met naanbrood en citroenpartjes. Naanbrood staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)150 g gedroogde rode linzen
1 tl kurkuma
200 g gepelde tomaten in blik
500 ml kraanwater
1 ui
1½ teen knoflook
1 rode peper
1½ cm verse gember
7½ g verse koriander
1 el (olijf)olie
1 tl garam masala
1½ tl komijn
1½ tl mosterdzaad
150 g verse spinazie