Dahl met spi­na­zie

Lekker veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën. 2 personen
3 123

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met bloemkool en kokosmelk. Vervang 200 ml water door kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee.

combinatietip:

Lekker met naanbrood en citroenpartjes.

Tip:

Rode linzen zijn gedroogde peulvruchten die een bron zijn van eiwitten en B-vitamines. Ze bevatten veel voedingsvezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel. Je moet gedroogde peulvruchten altijd koken voordat je ze kunt eten. Vooraf weken versnelt dit proces.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse

Dahl met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dahl met spi­na­zie

1
1
  • 150 g rode linzen
  • 1 tl kurkuma
  • 200 g gepelde tomaten
  • 500 ml kraanwater

Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

2
2
  • 1 ui
  • 1½ teen knoflook

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1½ cm verse gember
  • 7½ g koriander

Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 tl garam masala
  • 1½ tl komijn
  • 1½ tl mosterdzaad

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur.

6
6

Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig.

7
7

Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.

8
8
  • 150 g spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken.

9
9

Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met bloemkool en kokosmelk. Vervang 200 ml water door kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee.

combinatietip:

Lekker met naanbrood en citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.