Gezonde dahl met Griekse yoghurt en gebakken ui van London Loy

London Loy maakte zijn eigen, gezonde recept voor dahl, een Indiase linzencurry. Lekker met wat volkoren pitabrood, dikke yoghurt en zelfgemaakte chili-ui in olie.

445 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen.

  2. Verhit ½ olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep ⅓ uit de pan en voeg daar de rest van de olie aan toe. Laat staan tot gebruik.

  3. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg aan de ui in de pan de knoflook en gember toe en bak nog 5 min. Voeg de garam masala, paprikapoeder, kurkuma en komijn toe en bak 1 min.

  4. Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken zonder deksel op de pan.

  5. Verwarm ondertussen de volkorenpita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen, pers een halve vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Breng de dahl op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de dahl over de borden en garneer met de yoghurt, chili-ui in olie en koriander.

  • serveertipServeer met de limoenpartjes en pita.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gezonde dahl met Griekse yoghurt en gebakken ui van London Loy

London Loy maakte zijn eigen, gezonde recept voor dahl, een Indiase linzencurry. Lekker met wat volkoren pitabrood, dikke yoghurt en zelfgemaakte chili-ui in olie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel