bewaar
Stoere chili
Stoere chili
bewaar

Stoere chili

30 min. bereiden
5 uur wachten
255waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

riblappen

3

uien

4 tenen

knoflook

3 el

olijfolie

100 g

chorizo

1 el

gemalen komijn

4

kruidnagels

2 tl

gedroogde oregano

½ tl

gedroogde chilipeper

1

kaneelstokje

3 el

balsamicoazijn

800 g

gepelde tomaten

400 ml

kokend water

400 g

reuzenbonen

400 g

kidneybonen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenvaste braadpan met deksel

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Halveer de uien en maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.

2

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en het kokend water toe. Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar.

3

Doe ondertussen alle bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de bonen toe. Neem uit de oven.

Vlaams draadjesvlees maken

Instructievideo - 06:21 min.