bewaar
Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade
Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade
bewaar

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken.

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
redelijk pittig
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 tenen

knoflook

300 g

runderriblap

4 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde oregano

1 el

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn

2 tl

sambal oelek

100 ml

sterke koffie

400 g

gepelde tomaten in blik

2

rode paprika's

340 g

mais in blik

360 g

kidneybonen in pot

30 g

pure chocolade

In Mexico weten ze van een gewone chili con carne wel heel iets bijzonders te maken.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

2

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietipLekker met crème fraîche en koriander.

Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

Instructievideo - 01:50 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.