Chi­li con car­ne uit de slowcoo­ker

Pittig stoofvlees 2.0.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 7 uur wachten
(0) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Pittig stoofvlees 2.0. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • slowcooker (5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in stukken van 4 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 delen op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg samen met het vlees, bakvet, azijn, de specerijen en gepelde tomaten toe in de slowcooker en laat op de laagste stand in 7 uur garen.
  2. Hak de chocola grof en spoel de bonen onder koud stromend water af en laat uitlekken. Voeg de chocola en bonen het laatste uur toe aan de slowcooker.

combinatietip:

Lekker met rijst, koriander, fijngesneden rode ui en limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
oktober 2019

Chili con carne uit de slowcooker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne uit de slowcoo­ker

1
1
  • 1 kg runderriblap

Snijd het vlees in stukken van 4 cm en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 delen op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 400 g gepelde tomaten in blik

Voeg samen met het vlees, bakvet, azijn, de specerijen en gepelde tomaten toe in de slowcooker en laat op de laagste stand in 7 uur garen.

5
5
  • 30 g pure chocolade 85%
  • 800 g kidneybonen in blik

Hak de chocola grof en spoel de bonen onder koud stromend water af en laat uitlekken. Voeg de chocola en bonen het laatste uur toe aan de slowcooker.

combinatietip:

Lekker met rijst, koriander, fijngesneden rode ui en limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.