bewaar
Chili con carne uit de slowcooker
Chili con carne uit de slowcooker
bewaar

Chili con carne uit de slowcooker

Pittig stoofvlees 2.0.

20 min. bereiden
7 uur wachten
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

runderriblap

2 el

milde olijfolie

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

2 el

appelciderazijn

1 el

gemalen komijn

1 el

gerookte-paprikapoeder

1 tl

gemalen cayennepeper

400 g

gepelde tomaten in blik

30 g

pure chocolade 85%

800 g

kidneybonen in blik

Dit heb je nodig

  • slowcooker (5 liter)

Pittig stoofvlees 2.0.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in stukken van 4 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 delen op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg samen met het vlees, bakvet, azijn, de specerijen en gepelde tomaten toe in de slowcooker en laat op de laagste stand in 7 uur garen.

2

Hak de chocola grof en spoel de bonen onder koud stromend water af en laat uitlekken. Voeg de chocola en bonen het laatste uur toe aan de slowcooker.

combinatietipLekker met rijst, koriander, fijngesneden rode ui en limoen.