Hele paprika's gevuld met tagliatelle
Wie hier nog het meest van smullen? De kinderen! En dan krijgen ze ook nog ongemerkt wat groente binnen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 rode paprika's
- 300 g tagliatelle
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g magere gerookte spekreepjes
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde pizzakruiden
- 2 el chilisaus
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de paprika's. Snijd van de bovenkant de kapjes af en bewaar deze. Hol de paprika's uit.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. knapperig. Voeg de ui toe fruit ca. 3 min. zachtjes.
- Voeg de tomatenblokjes, kruiden en chilisaus toe. Kook ca. 5 min. zachtjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm intussen in de oven de paprika met kapje ca. 5 min.
- Schep de tagliatelle door de saus. Draai met een vork torentjes van de tagliatelle, vul de paprika's ermee en dek af met de kapjes. Maak van de rest van de tagliatelle nestjes op de borden en serveer hierop de paprika's.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Hele paprika's gevuld met tagliatelle
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hele paprika's gevuld met tagliatelle
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- 4 rode paprika's
Was de paprika's. Snijd van de bovenkant de kapjes af en bewaar deze. Hol de paprika's uit.
- 300 g tagliatelle
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g magere gerookte spekreepjes
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. knapperig. Voeg de ui toe fruit ca. 3 min. zachtjes.
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde pizzakruiden
- 2 el chilisaus
Voeg de tomatenblokjes, kruiden en chilisaus toe. Kook ca. 5 min. zachtjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm intussen in de oven de paprika met kapje ca. 5 min.
Schep de tagliatelle door de saus. Draai met een vork torentjes van de tagliatelle, vul de paprika's ermee en dek af met de kapjes. Maak van de rest van de tagliatelle nestjes op de borden en serveer hierop de paprika's.