bewaar
Gestoofde kip in wijn
Gestoofde kip in wijn
bewaar

Gestoofde kip in wijn

40 min. bereiden
131waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

boter

2 x 2

kippenpoten

2 tenen

knoflook

50 g

bloem

300 ml

rode wijn

2

kippenbouillontabletten

1 zak

Italiaanse wokgroente

1 kg

aardappelen

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg de wijn en de bouillontabletten toe en roer tot een gladde saus. Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat. Breng al roerend aan de kook en stoof op laag vuur 30 min. Voeg na 20 min. de bevroren wokgroente toe.

2

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de kip met de groente en saus in diepe borden en serveer met de puree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde kip in wijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig