Ge­stoof­de kip in wijn

(131) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 131

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg de wijn en de bouillontabletten toe en roer tot een gladde saus. Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat. Breng al roerend aan de kook en stoof op laag vuur 30 min. Voeg na 20 min. de bevroren wokgroente toe.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de kip met de groente en saus in diepe borden en serveer met de puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.