bewaar
Karbonade in rode wijn
Karbonade in rode wijn
bewaar

Karbonade in rode wijn

15 min. bereiden
50 min. wachten
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

schouderkarbonades

25 g

boter

2 tenen

knoflook

2

rode uien

250 g

kastanjechampignons

4 takjes

tijm

150 ml

paddenstoelenbouillon

150 ml

rode wijn

Aan de slag

Wrijf de karbonades in met zout en (versgemalen) peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak de karbonades in 4-5 minuten bruin, keer ze halverwege. Verdeel de knoflook, de ui en de champignons rond het vlees en bak alles nog 3-4 minuten, schep de ui en champignons regelmatig om. Verdeel de takjes tijm tussen de groenten. Schenk de bouillon en wijn langs de rand van de pan bij het vlees of warm het vocht even apart op, voordat je het bij het vlees giet. Stoof de karbonades op matig hoog vuur in 45-50 minuten zachtjes gaar, keer de karbonades af en toe en laat het vocht intussen inkoken tot een licht gebonden jus. Serveer de karbonades met gekookte aardappelen of aardappelpuree en witlof of sperziebonen.

tip

algemeenDoor 50 gram spekblokjes mee te bakken met de karbonades, krijgt het gerecht een extra krachtige smaak.