Kar­bo­na­de met ui­en-to­ma­ten­jus

(39) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de uienringen in 4-5 min. lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe. Pers de knoflook erboven uit en ris de tijm boven de pan van de takjes. Houd 3 takjes tijm achter. Breng het geheel aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in 15-20 min. gaar; keer het vlees halverwege. Kook de aardappels in een bodempje water met zout, met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar. Giet de aardappels af en verdeel ze over vier borden. Schep de karbonades in uien-tomatenjus erbij, leg de takjes tijm erop en serveer direct. Ook lekker met sperziebonen!

Tip:

Voeg een scheutje wijn of een eetlepel rodewijnazijn aan het stoofvocht toe. Door het zuur wordt het vlees extra mals.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.