bewaar
In wijn gestoofde kip met spruitjes
In wijn gestoofde kip met spruitjes
bewaar

In wijn gestoofde kip met spruitjes

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

50 g

boter

1 schaaltje

kipfilet in blokjes

1 bakje

gesneden kastanjechampignons

100 ml

rode wijn

½ pot

vleesfond

2 pakken

A-partjes

4 takjes

rozemarijn

1 zakje

panklare spruitjes

Aan de slag

In hapjespan ui in 25 g boter 2 min. zachtjes bakken. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en op hoog vuur 2 min. bakken. Champignons erdoor scheppen. Wijn en fond in pan schenken en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken en door aardappelpartjes mengen. In grote koekenpan of wok 25 g boter verhitten en aardappelpartjes in 10-14 min. bruinbakken, eerste 5 min. met deksel op pan. Spruitjes volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Spruitjes door kipmengsel roeren. Aardappelpartjes over vier borden verdelen, kip-spruitjesmengsel ernaast scheppen.