bewaar
Borstplaat
Borstplaat
bewaar

Borstplaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

30 min. bereiden
2 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witte basterdsuiker

175 ml

verse slagroom

50 g

ongezouten roomboter

1

espressostick

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • uitsteekvormpjes

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

Aan de slag

1

Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.

2

Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.

3

Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.

4

Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.

5

Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.

algemeenJe kunt zelf bepalen of je grote of kleine uitsteekvormen gebruikt. Kies je voor kleine, dan heb je er ongeveer 20 nodig.