Borstplaat
bewaar
bewaar

Borstplaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

30 min. bereiden / 2 uur wachten

4 ingrediënten

Ingrediënten

4 personen

500 gram

witte basterdsuiker

175 ml

verse slagroom

50 gram

ongezouten roomboter

1

espressostick

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • uitsteekvormpjes

Aan de slag

Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.

Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.

Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.

Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.

Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.

algemeenJe kunt zelf bepalen of je grote of kleine uitsteekvormen gebruikt. Kies je voor kleine, dan heb je er ongeveer 20 nodig.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Borstplaat

Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig