Zomerminestrone

italiaans
voorgerecht
8 personen
3
54
Advertentie
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 grote aardappel (vastkokend, geschild)
- 200 g winterpeen (in blokjes)
- 3 stengels bleekselderij (in plakjes)
- 150 g sperziebonen (gehalveerd)
- 1 blik reuzenbonen ((425 g), uitgelekt)
- 3 roma tomaten (bak 750 g)
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen toe aan de ui. Bak 3 min. Voeg 1.5 liter water toe en laat ca. 10 min. koken. Neem de helft van de groenten uit de pan en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de helft van de reuzenbonen toe en pureer deze mee. Schep de groentenpuree terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het velletje eraf. Snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg samen met de rest van de reuzenbonen toe aan de soep en verwarm nog 2 min.
- Pureer het basilicum met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 8 diepe borden. Besprenkel aan tafel met de basilicumolie. Lekker met grissini (soepstengels).

Bouillon maken
instructievideo
- 01:22 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g