Ri­bol­li­ta van Ar­man­da

(24) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bonen in een kom en schenk er zoveel koud water bij dat de bonen ca. 5 cm onder water staan. Laat 12 uur weken. Spoel af in een vergiet.
  2. Schep ze in een ruime pan met ruim koud water. Snijd de helft van de ui in kwarten en voeg samen met 2/5e van de knoflook, 1/3e van de bleekselderij en de helft van de rozemarijn toe. Breng langzaam aan de kook en kook de bonen op laag vuur in 1½ uur gaar.
  3. Snijd ondertussen de achtergehouden ui in ringen. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 10 min. op laag vuur. Snijd de rest van de knoflook fijn. Kruis de tomaten in met een mes, dompel ze 20 sec. in kokend water en verwijder het vel. Snijd ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil en snijd de peen in plakjes en schil en snijd de aardappel in kleine blokjes. Voeg de rest van de bleekselderij, de knoflook, tomaten, peen en aardappel toe aan de ui en bak 5 min.
  4. Verwijder de rozemarijn, ui en knoflook uit de bonen. Voeg de groenten, de rest van de rozemarijn en de bevroren boerenkool toe. Voeg koud water toe tot alles net onder staan en breng aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 1 uur koken. Voeg na 45 min. de gort toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 8 plakjes ciabatta in het broodrooster. Besprenkel de soep met flink wat olie en serveer met het brood.

Tip:

U kunt deze soep prima een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf langzaam op.

Tip:

De gedroogde witte bonen kunt u ook vervangen met witte bonen uit pot (330 g). Bak de bonen samen met de rest van de groenten in de ruime pan.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ribollita van Armanda

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­bol­li­ta van Ar­man­da

1
1
  • 150 g gedroogde witte bonen

Doe de bonen in een kom en schenk er zoveel koud water bij dat de bonen ca. 5 cm onder water staan. Laat 12 uur weken. Spoel af in een vergiet.

2
2

Schep ze in een ruime pan met ruim koud water.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bleekselderij
  • 2 stuks takjes rozemarijn

Snijd de ui in kwarten en voeg samen met de knoflook, bleekselderij en rozemarijn toe.

4
4

Breng langzaam aan de kook en kook de bonen op laag vuur in 1½ uur gaar.

5
5
  • 1 ui

Snijd ondertussen de achtergehouden ui in ringen.

6
6
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 10 min. op laag vuur. Snijd de rest van de knoflook fijn.

7
7
  • 5 roma tomaten

Kruis de tomaten in met een mes, dompel ze 20 sec. in kokend water en verwijder het vel. Snijd ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

8
8
  • 500 g winterpeen
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 3 stengels bleekselderij

Schil en snijd de peen in plakjes en schil en snijd de aardappel in kleine blokjes. Voeg de rest van de bleekselderij, de knoflook, tomaten, peen en aardappel toe aan de ui en bak 5 min.

9
9

Verwijder de rozemarijn, ui en knoflook uit de bonen.

10
10
  • 2 stuks takjes rozemarijn
  • 200 g diepvries boerenkool

Voeg de groenten, de rest van de rozemarijn en de bevroren boerenkool toe.

11
11

Voeg koud water toe tot alles net onder staan en breng aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 1 uur koken.

12
12
  • 100 g vluggort

Voeg na 45 min. de gort toe. Breng op smaak met peper en zout.

13
13
  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 4 el olijfolie extra vierge

Rooster 8 plakjes ciabatta in het broodrooster. Besprenkel de soep met flink wat olie en serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.