Rijkgevulde groentesoep
Een bijzonder lekkere variant op traditionele groentesoep: met tuinboontjes, boerenkool en cannellibonen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g cannellinibonen in blik
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 stuk takje rozemarijn
- 2 vastkokende aardappelen
- 300 g diepvries fijne tuinbonen
- 150 g gesneden boerenkool
- 1½ liter groentebouillontablet
- 1½ liter kraanwater
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.

Rijkgevulde groentesoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.765 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Rijkgevulde groentesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijkgevulde groentesoep

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g cannellinibonen in blik
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

- 2 el traditionele olijfolie
- 1 stuk takje rozemarijn
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.

- 2 vastkokende aardappelen
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

- 300 g diepvries fijne tuinbonen
- 150 g gesneden boerenkool
- 1½ liter groentebouillontablet
- 1½ liter kraanwater
Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.

- 15 g verse basilicum
Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.