bewaar
Ribollita (dubbelgekookte soep)
Ribollita (dubbelgekookte soep)
bewaar

Ribollita (dubbelgekookte soep)

2 uur 5 min. bereiden
14 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

150 g

gedroogde witte bonen

1 grote

ui

2 stengels

bleekselderij

2

wortels

2

trostomaten

1 dl

olijfolie

1 eetlepel

tomatenpuree

1 zak

savooiekool

3 takjes

tijm

zout

peper

6 sneden

grof boerenbrood

1 teentje

knoflook

Aan de slag

1

Bonen 12 uur in koud water weken. Ui pellen en fijnsnipperen. Bleekselderij wassen en in plakjes snijden. Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden. In grote pan olie verwarmen. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Tomatenpuree, tomaten, bleekselderij en wortels toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Kool en 1 1/2 l water toevoegen. Bonen afgieten en met tijm door soep roeren en op laag vuur ca. 1 1/2 à 2 uur afgedekt laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Brood in broodrooster roosteren. Knoflook pellen, halveren en brood aan één kant hiermee inwrijven. Brood op ingewreven kant in grote pan leggen. Soep over brood schenken en laten afkoelen.

2

Soep opnieuw verwarmen. Direct serveren.