bewaar
Tomatensalade met peterseliepesto
Tomatensalade met peterseliepesto
bewaar

Tomatensalade met peterseliepesto

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 bakje

platte peterselie

½ teen

knoflook

100 g

Pecorino Romano (kaas)

8 el

olijfolie extra vierge

2 el

pijnboompitten

6

vleestomaten

3 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Haal de blaadjes van de peterselie. Maal deze in de keukenmachine samen met de knoflook, 25 g kaas, 4 el olie en de pijnboompitten tot een grove pesto.

2

Verdeel de tomaat over 8 borden. Verdeel de pesto en de rest van de olie erover. Bestrooi met de kappertjes en brokkel de rest van de kaas erover. Bestrooi met peper.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.