Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
Pasta-pesto nieuwe stijl: met een pesto van walnoten en Pecorino Romano en mét gegrilde kip.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g farfalle
- 1 citroen
- 2 kipfilets
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 40 g ongebrande walnoten
- 40 g Pecorino Romano
- 20 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- grillpan
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan, bestrijk de kip met 1/4 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.
bereidingstip:
Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pesto.
combinatietip:
Lekker met Parijse worteltjes met chilisaus (kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 139 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
- 300 g farfalle
- 1 citroen
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 2 kipfilets
- 20 ml extra vierge olijfolie
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 40 g ongebrande walnoten
- 40 g Pecorino Romano
- 20 g verse platte peterselie
Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.
- 60 ml extra vierge olijfolie
Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta.
Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.
bereidingstip:
Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pesto.
combinatietip:
Lekker met Parijse worteltjes met chilisaus (kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept).