Tor­til­la­taart met gu­a­ca­mo­le

Dat is feest: taart bij het avondeten! Zeker deze hartige versie met tortilla's en zelfgemaakte guacamole.

(339) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Dat is feest: taart bij het avondeten! Zeker deze hartige versie met tortilla's en zelfgemaakte guacamole. 4 personen
3 339

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de bonen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers het sap uit de limoen. Doe de avocado, knoflook en wat limoensap in de keukenmachine. verkruimel de geitenkaas en schep deze met wat zout erdoor.
  2. Verdeel de kaas, jalapeños en de helft van de salsasaus over helft van de wraps. Dek af met de overige wraps. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak steeds 1 tortilla ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege. Stapel de tortilla's op elkaar, met steeds 1/3 van de bonenpuree en uitgelekte maiskorrels ertussen. Garneer met jalapeños en korianderblaadjes. Serveer met guacamole en saus.
video

Avo­ca­do

Onze leverancier - 04:48 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 995 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 25  g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortillataart met guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­taart met gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 400 g chilibonen in blik
  • 2 avocado's
  • 1 limoen

Pureer de bonen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers het sap uit limoen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Bettine Blanc geitenkaas 55+

Doe de avocado, knoflook en wat limoensap in de keukenmachine. Verkruimel de geitenkaas en schep deze met wat zout erdoor.

3
3
  • 300 g gemalen belegen kaas 50+
  • 4 el jalapeñopepers in pot
  • 330 g salsa mild
  • 8 g meergranen tortillawraps

Verdeel de kaas, jalapeños en de helft van de slasaus over de helft van de wraps. Dek af met de overige wraps.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak steeds 1 tortilla ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege.

5
5
  • 300 g mais in blik

Stapel de tortilla's op elkaar, met steeds 1/3 van de bonenpuree en uitgelekte maiskorrels ertussen.

6
6
  • 15 g verse koriander

Garneer met jalapeños en korianderblaadjes. Serveer met guacamole en saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.