Tortillataart

Advertentie
Ingrediënten
- 850 g chilibonen in blik
- 1 eetrijpe avocado
- 8 tortillawraps
- 125 ml sour cream
- 150 g geraspte belegen kaas
- 200 ml hot salsasaus
- 200 g gemengde sla
- 6 el yoghurtdressing
Keukenspullen
- ronde ovenschaal (ca. 2.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Verwarm de chilibonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Spreid een tortilla uit in een ovenschaal. Schep ¼ van de chilibonen erop, verdeel 1 el zure room en 1 el kaas erover en dek af met een tortilla. Schep ⅓ van de avocado en salsasaus erop. Dek af met een tortilla. Herhaal het geheel tot de tortilla's op zijn.
- Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de taart in de oven en laat in ca. 15 min. warm worden en de kaas smelten. Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de sla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tortillataart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tortillataart
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- 850 g chilibonen in blik
Verwarm de chilibonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
- 8 tortillawraps
- 125 ml sour cream
- 150 g geraspte belegen kaas
Spreid een tortilla uit in een ovenschaal. Schep ¼ van de chilibonen erop, verdeel 1 el zure room en 1 el kaas erover en dek af met een tortilla.
- 200 ml hot salsasaus
Schep ⅓ van de avocado en salsasaus erop. Dek af met een tortilla. Herhaal het geheel tot de tortilla's op zijn.
Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de taart in de oven en laat in ca. 15 min. warm worden en de kaas smelten.
- 200 g gemengde sla
- 6 el yoghurtdressing
Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de sla.