bewaar
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
bewaar

Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel

30 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

1 teen

knoflook

1

ui

850 g

kidneybonen uit blik

15 g

verse koriander

1 tl

gemalen komijn

4 druppels

tabasco

40 g

tortillachips naturel

125 ml

crème fraîche

150 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min. Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.

3

Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips. Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rest van de koriander.