bewaar
Taco's met ananas, paprika en kidneybonen
Taco's met ananas, paprika en kidneybonen
bewaar

Taco's met ananas, paprika en kidneybonen

Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.

30 min. bereiden
10 min. wachten
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ananas

1

ui

1

rode paprika

3

tomaten

2 el

traditionele olijfolie

400 g

kidneybonen uit blik

12

tacoschelpen

150 g

gemalen belegen kaas 50+

15 g

verse koriander

Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.

Aan de slag

1

Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.

2

Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.

tip

bereidingstipAnanas schillen? Met een groot, stevig mes kunt u de vrucht prima schoonmaken. Verwijder de kapjes van de ananas. Zet de vrucht rechtop op een werkvlak en snijd vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil. De achtergebleven 'ogen' kunt u eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.