bewaar
Open sandwich met gesmolten kaas en tomaat
Open sandwich met gesmolten kaas en tomaat
bewaar

Open sandwich met gesmolten kaas en tomaat

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

boter

2

sjalotjes

2

vleestomaten

4 sneden

brood

100 g

belegen kaas

5 el

bier

1 tl

Zaanse mosterd

1 bakje

tuinkers

Aan de slag

Grill voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Sjalot 3 min. zachtjes bakken. Blokjes tomaat 2 min. meebakken. Intussen brood in broodrooster roosteren. In kom kaas, tomaatmengsel, pils en mosterd door elkaar roeren. Sneden brood op bakplaat leggen en kaasmengsel erover uitstrijken. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en kaas in 2 min. laten smelten. Tuinkers knippen boven sandwiches. Direct serveren.

tip

algemeenDeze 'kaasbroodjes' zijn een Hollandse variatie op de bekende Welsh rarebit, sneetjes brood met gesmolten kaas en bier uit de oven. Voor een meer uitgesproken smaak kunt u ook oude kaas nemen en in het seizoen bokbier. Bij deze sandwich smaakt een biertje overigens ook erg goed.