Toast met in bier gesmolten kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g Zaanlander kaas mild
- 4 sneetjes grofvolkorenbrood
- 50 g boter
- 100 ml bier (trappistenbier)
- 1 bosuitje (in ragfijne ringetjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovengrill voorverwarmen. Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 min. bruin roosteren en laten afkoelen. In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten. Kaas al roerend in bier laten smelten. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen. Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken. Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min. bruin laten kleuren. Bestrooien met bosuitjes. Lekker met bleekselderijsalade.
Tip:
Dit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 16 g
- vet 27 g