bewaar
Toast met in bier gesmolten kaas
Toast met in bier gesmolten kaas
bewaar

Toast met in bier gesmolten kaas

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Zaanlander kaas mild

4 sneetjes

grofvolkorenbrood

50 g

boter

100 ml

bier

1

bosuitje

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 min. bruin roosteren en laten afkoelen. In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten. Kaas al roerend in bier laten smelten. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen. Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken. Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min. bruin laten kleuren. Bestrooien met bosuitjes. Lekker met bleekselderijsalade.

tip

algemeenDit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.