Aardappel-preiragout met ham en kaas

hollands
hoofdgerecht
2 personen
3
58
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak minikrieltjes (450 g)
- ½ liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 el boter
- 1 zak panklare prei (300 g)
- 100 ml room culinair (pakje a 200 ml)
- 2 x 75 g achterham (in reepjes)
- 100 g Zaanlander kaas mild (in kleine blokjes)
- 1 el basilicum (of fijne kruiden (diepvries))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Krieltjes in bouillon in 7 min. beetgaar koken en dan afgieten. In braadpan boter verhitten en prei 3 min. roerbakken. Krieltjes, 100 ml kookvocht, room en ham erdoor roeren. Geheel 2 min. zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kaas en bevroren kruiden door ragout roeren en kort verwarmen tot kaas begint te smelten. Ragout over twee diepe borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 52 g
- vet 38 g