Clubs­and­wich met ru­co­l­a­crè­me, gar­na­len en kip

(39) waardeer
lunch 4 personen
3 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine helft van rucola met verse roomkaas pureren. Op smaak brengen met zout. In kom garnalen, mayonaise en tapenade door elkaar roeren. Sneetjes brood besmeren met rucolacrème. Helft van tomaat over vier sneetjes verdelen en licht bestrooien met zout. Garnalensalade erover verdelen. Afdekken met 4 sneetjes met besmeerde kant naar boven. Rest van rucola en tomaat en kip erover verdelen. Afdekken met laatste 4 sneetjes brood, met besmeerde kant naar beneden. Sandwiches op vier borden leggen en diagonaal in vieren snijden. Elk stapeltje met coctailprikker vaststeken. Serveert u de sanwich als snack? Dan stapeltjes nogmaals halveren.

Tip:

Voor de rucolacrème heeft u niet per se een keukenmachine nodig. U kunt de rucola ook op een plank fijnhakken en dan in een kom met de verse roomkaas vermengen. Dit gaat overigens makkelijker als de verse roomkaas smeuïg is. Direct uit de koelkast is verse roomkaas vaak erg stug, laat de kaas daarom even op temperatuur komen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 35 g
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.